Vojmåns Fiskevårdsområde

En underbar fiskeå som sligrar sig runt Vilhelmina. Vojmån är ett av de sista större, delvis orörda strömvattnen i Lappland. Forsar, strykor och sel avlöser varandra utefter hela sträckan som är ca 65 km lång och faller 80 m. Stora delar av ån går att nå med bil och det finns vindskydd utplacerade längs hela sträckan.

Vojmån lämpar sig bra för flug- och spinnfiske efter harr och öring. Harrfisket räknas som det bästa fisket men i slutet av juni är siken speciellt intressant för flugfiskarna. I ån kan man även få stor fin öring och i selen i de nedre delarna av ån är fisket efter gädda och abborre utmärkt.

Fiskekort Vojmån

  • Dygnskort             80 kr
  • 3 Dygn                  150 kr
  • 1 Vecka                200 kr

Volgsjöns Fiskevårdsområde

Volgsjöns fiskevårdsområde består av sjöarna Volgsjön, Fatsjön, Baksjön, Insjön och Svansjön med tillhörande vattendrag. Området är lättillgängligt och försett med vindskydd, p-platser samt båtar för uthyrning.

Området erbjuder fiske efter storvuxen öring med trolling i Volgsjön. Vidare erbjuder området fiske efter harr, sik, gädda och abborre. Samtliga vatten är upplåtna för sportfiske med ispimpel, kast-, flug- och metspö, samt drag efter båt (trolling). Ett stycken redskap per fiskare.

Fiskekort Volgsjöns FVO

  • Dygnskort             50 kr
  • 3 Dygn                  100 kr
  • 1 Vecka                150 kr

Baksjötjärn   (Intill Saiva Camping)

Regnbågs öring & Öring  vid Saiva campingen. Området runt tjärnen har även ordningsställt med 100-tals meter med bryggor för lätt åtkomst. Regelbunden insättning av Ädelfisk. Fisket släpps 2014 lördagen den 14 juni kl 12.00

Fiskekort Baksjötjärn   endast dagskort 100 kr     3 fiskar per dygn och kort

Sandsjöns Fiskevårdsområde

Vilhelmina Sport & Fiskevårdsklubb förvaltar Sandsjöområdet. Det är beläget ca. 12 km norr om Vilhelmina tätort. Området består av två sjöar som är lättillgängliga och försedda med vindskydd, toalett och handikappanpassad brygga.

Sjöarna erbjuder främst fiske efter öring, röding, regnbåge och abborre. regelbunden insättning av Ädelfisk

Fiskekort Sandsjöns FVO       3 fiskar per dygn och kort

  • Dygnskort             80 kr
  • 3 Dygn                  150 kr

Flugfiske kurs 3 dagar

från 3950 kr

Läs mer

Guidat fiske i Vojmån

från 900 kr

Läs mer